2 Şubat 2010 Salı

Neşeli Milis


Neşeli Milis, 2006 yılında bir araya gelmiş, pozitif müzik yapan bir reggae grubu. 2006 yılından bu yana iki demo kaydeden grup, Mert Yavru (vocal- guitar), Sarp İnceiş (Guitar-Back Vocal), Güngör Uçak (Bass-Back Vocal), Emir Celt (Drums-Back Vocal) ve Mert Karayazı'dan (Synthesizer-Sequencer) oluşuyor. Rıfat Rıfat ise saksafonuyla gruba eşlik ediyor.
27 Ocak'ta Peyote'de sahne aldılar ve performansları takdire şayandı. Reggae müzik sevmeyen, daha doğrusu bu müziği çok dinlememiş ve bilgi sahibi olmayan bir insan olmama rağmen, bir an bile sıkılmadan dinledim kendilerini. Grubun sadece müzikal anlamdaki değil, enerji anlamındaki uyumu ve samimiyetleri de yaptıkları işi güzelleştiren başka unsurlar.
Myspace adreslerinde, tavırlarını; "Enerjisini birbirlerine karsi duyduklari saf arkadaslik ve kardeslik duygusundan alan Neseli Milis, her tür pozitif, gevsek bakis açisi ve frekansi bagrina basmis, bu tutumu yaraticiliklarinin her alaninda bas ilke olarak benimseyip müziklerini ve varoluslarinin her anini gevsek manifestoyla doldurmaya and içmistir.
Yaradilisa olan saygimizi hayattan zevk alarak göstermek Neseli Milis'in var olma sebebidir." sözleriyle ifade eden grup, şarkı sözlerinde de "pozitiflik" kavramına vurgu yapıyor. Sevgi, kardeşlik, barış ve dünyanın hepimize yeteceği duygularının yanında, iki yüzlü ve tüm bu pozitif yaşam tarzına ters düşen insanlara olan öfkelerini de dışa vurmaktan kaçınmıyorlar: Hey yo madafaka bir soru sorucam/O kadar parayı götüne mi sokucan/Hey yo madafaka bir soru sorucam/Hakkımı yiyip namaza mı durucan.
"Bir dikili ağacımız yok ama gökyüzünde bulutumuz çok" diyip, mülkiyet kavramına ve bu kavramın getirdiği yozlaşma, düşmanlık ve açgözlülüğe ufak bir taş atıp, herşeyin herkese yetebileceği mesajını veren grup, "iyi olanı seç" diyerek, motto haline gelebilecek (gelmesi gereken) bir cümleye de imza atıyor.
Sanatın, toplumla olan ilişkisi ve eleştirel bakış açısının nasıl olması gerektiğini gösteren bir grup Neşeli Milis. Kimseye saldırmadan, kendi içlerindeki dinginlik ve huzurla, olan bitene karşı rahatsızlıklarını ve o dinginliğin içinde dünyanın aslında nasıl gözüktüğünü ve nasıl olması gerektiğini yine kendi tavırlarıyla ifade ediyorlar.
Konserlerine denk gelirseniz kesinlikle kaçırmayın, ayrıca kendilerini; www.myspace.com/neselimilis adresinden takip edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder