20 Şubat 2010 Cumartesi

Humpday


Humpday, başrollerini Mark Duplass ve Joshua Leonard'ın paylaştığı, 2009 yapımı bir film. Filmin konusu, üniversiteden iki eski arkadaşın tekrardan karşılaşması ve kafalarının iyi olduğu bir akşam porno festivaline, iki heteroseksüel erkeğin (kendilerinin) sevişmesini çekecekleri bir filmle katılmaya karar vermelerinden ibaret.
Üniversiteden sonra çok farklı hayatlar sürmüş bu ikiliden Ben (Duplass) evlenmiştir ve çocuk yapma çalışmaları sürdürmektedir. Andrew (Leonard) ise her zaman sanatçı olmayı istemiş ve anı yaşayarak, seyahat ederek hayatını geçiren bir adamdır. Yolunun Ben'in yaşadığı şehre düşmesi ve daha ilk sahnede, gecenin bir yarısı kapıyı çalıp eve konuk olmasıyla işleri değiştirmeye başlar. Aslında Andrew Ben'i hiçbirşey için zorlamaz, ancak belki de yaşadığı hayatın düzeni ve rutininden sıkılan Ben, Andrew'la takılmaya başlar. Andrew'un aynı zamanda Ben'in karısı için de sorun yarattığını belirtmeye gerek dahi yok sanırım.
En sonunda filmi çekmek için kararlaştırdıkları gün gelir ve tuttukları otel odasında Andrew ve Ben başbaşa kalırlar. Filmin en güzel, en samimi sahneleri bu otel odası sahneleriydi. Yaşadıkları gerginlik daha iyi ifade edilemezdi.
Film, büyük süprizlerle, düğümlenen olaylarla, yanlış anlaşılmalarla dolu bir film değil. Gayet doğal, sıradan iki farklı hayatı anlatıyor. Keza filmdeki dialoglar ve oyunculuklar da öyle. Benim gibi büyük beklentiler içine girmeden izlendiği zaman keyif alınabilecek, samimi bir film olmuş Humpday.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder